Overgangsalder

Overgangsalderen indtræffer som regel mellem 45 og 55 - års alderen, men kan forekomme så tidligt som i tyverne og for kvinder i tresserne.

I forbindelse med overgangsalderen holder æggestokkene op med at producere østrogen. Dette har forskellig indvirkning på kroppens væv og funktioner. En del kvinder får forskellige symptomer og gener i overgangsalderen, hvorfor mange får hormoner mod overgangsalderens gener. 

Overgangsalder og vægt

Langt de fleste kvinder føler, at det bliver vanskeligere at holde vægten i takt med, at de bliver ældre. Specielt i tiden omkring overgangsalderen kan ekstra kilo sætte sig fast - specielt omkring mave og talje. For de fleste kvinder begynder vægtstigningen imidlertid allerede så småt i årene frem til overgangsalderen. Den hormonelle ændring får ofte skylden, men er ikke nødvendigvis årsag til vægtøgningen, da selve det at blive ældre og livsstilsfaktorer spiller en stor rolle.

Fra omkring 30 års-alderen og frem mister man årligt ca. 1% muskelmasse, såfremt man ikke er aktiv med fysisk aktivitet såsom konditions-, og/eller styrketræning, der kan hjælpe til at vedligeholde muskelmassen.
Stofskiftet, forbrændingen, foregår i vores muskler. Når vi med alderen mindsker vores muskelmasse, falder stofskiftet i takt med det.
Derfor oplever en del kvinder at forbrændingen falder i overgangsalderen og i tiden derefter, hvilket for mange kan føre til en vægtøgning.  

Kost ved overgangsalderen

Den rette kost i forbindelse med overgangsalderen og i perioden derefter, kan være med til at forebygge en vægtøgning og/eller at vægten stiger.

Diætisten, Maria, udarbejder en personlig og individuel kostplan til dig, baseret på en samtale om din nuværende kost, hvor udgangspunktet er i den mad, du spiser, som du godt kan lide, som passer til netop dig og din hverdag, og med fokus på fødevarer og måltider der passer til din alder. 

Opnå skønhed og velvære

Book tid til behandling hos Spaabæk Clinic.

Spaabæk Clinik ApS

​Norgesgade 8, 7000 Fredericia

​Telefonnummer: +45 24 96 46 89

CVR: 32643469

Åbningstider​

Mandag:09:30-18:00

Tirsdag:09:30-18:00

Onsdag:09:30-18:00

Torsdag:09:30-18:00

Fredag: 09:30-18:00

Lørdag: 09:00-13:00

              HUSK AT DU KAN PARKERER I GÅRDEN - VED VESTER VOLDGADE 8

                                                          RING PÅ VED SPAABÆK

GODKENDT AF STYRELSEN FOR PATIENTSIKKERHED

Spaabæk er godkendt og registreret af styrelsen for patientsikkerhed. Det er din sikkerhed for at vi lever op til alle lovkrav.