Hvor mange behandlinger?
Det kan være nødvendigt at foretage flere behandlinger afhængig af, hvor mange karudvidelser, der er, og hvor mange lag af kar, der ligger i huden. Man kan ikke på forhånd se, om karrene ligger i flere lag. Normalt er det tilstrækkeligt med 1-3 behandlinger. Nogle kar kan imidlertid gendanne sig, og vil derfor være sværere at fjerne end andre, og de vil eventuelt kræve flere behandlinger.
Dette vil oftest gælde karudvidelser på næsen, og specielt næsefløjene, da disse er påvirkelige af et kraftigere blodtryk fra de dybere liggende blodkar i midterpartiet af ansigtet, og derfor lettere vil kunne genåbne sig.
Før behandlingen:
Da VPL-lyset lettest kan trænge igennem en lys hud, er det vigtigt, at huden ikke er solbrændt, solariebrun eller brun af selvbruner.
Vi behandler altid kun på en hud, der er så lys som muligt, og som ikke har været udsat for sol i mindst 4 uger før behandlingen.
Under behandlingen:
Ved behandling med VPL smøres der først et tyndt lag klar gel på huden. Gelen er med til at lede lyset ind i huden. Herefter udsendes et kort lysglimt fra VPL lyset. Lyset opsuges i blodkarrene, som opvarmes ganske kortvarigt, og derefter bliver destrueret.
Under selve behandlingen med VPL lyset føles en varme, og huden bliver efterfølgende rød på området. I de følgende 2-7 dage efter behandlingen kan huden være meget hævet. Hævelsen vil aftage af sig selv.
Hvor lang tid tager behandlingen?
Behandlingen varer omkring 15 minutter.
Forventet resultat
Effekten af behandlingen er som regel god, men kan dog variere fra person til person, afhængigt af karrenes type, lokalisation og årsag. Det kan være nødvendigt med flere behandlinger med nogle måneders mellemrum. Hos nogle få personer kan karrene ikke fjernes.
Eventuelle bivirkninger og komplikationer
Efter behandlingen kan der være hævelse i 2 til 7 dage. Der kan eventuelt opstå et lille blåt mærke efter behandlingen.
Der kan efterfølgende komme ganske små, overfladiske skorper på de behandlede karudvidelser. Disse skaller af efter en uges tid.
Hvis man er solbrun på behandlingsdagen, eller huden har været udsat for sol indenfor 4 uger før behandlingen, er der forøget risiko for forbrænding af huden med efterfølgende risiko for pigmentproblemer med dannelse af enten for meget eller for lidt pigment i huden, samt i få tilfælde risiko for ardannelse.
Hvis huden udsættes for sol lige efter behandlingen, kan den reagere med at øge pigmentproduktionen og derved blive mørkskjoldet. Derfor er det vigtigt at undgå sol på området, indtil huden er helt normal efter behandlingen. Hvis man behandler solbrændt hud, er der risiko for en overfladisk forbrænding, som kan give overfladiske sår og efterfølgende lysfarvning af huden. Dette kan ligeledes ses ved behandling af hud med mange karudvidelser eller pigmentskjolder. Hudfarven kan dog normaliseres igen, som regel efter 3 til 6 måneder.
VPL lyset egner sig også til mørke hudtyper.
Tekst er på vej